Nieuwe basisleidraad

Ik droomde veel, het waren dromen die me verder hielpen op weg naar een geheel nieuw leven, dat voelde ik wel, maar ik wist niet hoe dat er verder uit zou gaan zien. Ik had geen toekomstperspectief, ik leefde in het nu en voelde me “gedragen” en beschermd en wist dat het goed zat. Langzaamaan groeide ik naar een geheel nieuwe wereld. Ik had een ongekend groot liefdesgevoel bij het overgaan van Gerard ervaren en dit gevoel vormde de basisleidraad in mijn leven. Deze verbinding maakte mij krachtig om mijn nieuwe, noch geheel onbekende weg, met een zeker basisvertrouwen te gaan ontdekken.

Doordat ik na deze verandering veel diepgaande dromen kreeg, die soms ook situaties uit mijn dagelijkse leven zichtbaar maakten, begon ik boeken van de Zwitserse psychiater C.G. Jung te lezen en dat bracht me verder op mijn weg. Ik sloot me aan bij een landelijke dromengroep en leerde daardoor steeds beter de symboliek van dromen kennen.

Korte tijd later ben ik een 3-jarige part-time opleiding Jungiaanse psychologie gaan doen en werkte daarbij mijn droomervaringen in schilderijen uit. Ik leerde de taal van de symbolen steeds beter kennen en was onder de indruk van de krachtige werking die daarvan uit ging.