Mijn beginjaren en … de grote verandering

Als klein meisje kon ik urenlang vol bewondering muisstil zitten kijken als mijn vader aan een schilderij werkte. Mijn vader was naast schilder (uitvoerder) ook kunstschilder en in mijn vroege jeugd heb ik al jong de beginselen van het (kunst)schilderen geleerd. Daar is de basis gelegd om later in alle rust en intuïtief achter mijn schildersezel beelden op doek of paneel te laten ontstaan.

Als kind tekende ik veel en geheel buiten mijn verwachting won ik op 10-jarige leeftijd de eerste prijs in een tekenwedstrijd die gehouden werd n.a.v. het 10-jarig bestaan van de Vrije Academie in Nijmegen (NL), waaraan ruim tweeduizend leerlingen, in de leeftijd van 6 tot 18 jaar, van alle basis- en middelbare scholen in de stad Nijmegen mee deden. 

In vervolg daarop werd ik op 14-jarige leeftijd toegelaten bij een volwassenencursus aan de Kunstacademie in Arnhem (NL), waar ik al jong gedurende twee jaar het ambacht verder leerde in de vorm van het schilderen van stillevens, het tekenen en schilderen van (naakt)modellen, alsmede het beoefenen van verschillende schildertechnieken.